Zadnji poletni dan





Za zadnji dan poletja se je druščina podala na morje, bolj natančno na Zewlo, ki je zamuringirana v Vrsarju. Luka se je predhodno hvalil, da je to nekaj majhnega in starega, tako da smo razočarani odkrili, da gre za konkretno plovilo, ki zgleda bolje kot moj piki, pa čeprav je nekajkrat starejša.




No, odprava se je začela v Ljubljani, ko smo dve uri čakali Katarinino slabšo polovico, ki sicer(baje;tako se je hvalil)nikoli ne zamuja. Sicer pa je potem vozil 190 po avtocesti, tako da nas je v svoje sposobnosti povsem prepričal. Ni bil pa faca, ker nam na zadnjih zicih, kjer smo se stiskali Luka, Peter in jaz ni dovolil kaditi. Pa tako bi pasal k pivu. No, svojo zamudo je plačeval cel vikend, strokovni svet pa se še danes strinja, da jo je poceni odnesel...


No, kljub temu, da smo bili dobro založeni z pijačo, smo marino vseeno zapustili. Smo Luku le predolgo najedali, da smo šli malo pretegniti jadra. Luka nam je od predaval malo šolo jadranja(osnove;katera jadra imamo, kako se krmari, zakaj ne vozimo po čereh, kako težko je krmarju prižgat cigaret...), mi pa smo se nastavljali toplim žarkom in slanem vetru.
Malo smo se seveda tudi kopali(jest, k sm softič, v neoprenu);)




V marini pa smo bili jasno ta glavni z bayboatom in malim motorčkom, ki je zaglisiral, če si bil sam v njem. Sicer pa ima kljub dolžini slab meter in pol nosilnost vsaj šest ljudi.(za na daljne teste nam je zmanjkalo prostovoljcev)

Skratka, vikend in pol.

Ni komentarjev: