Popotovanje iz Litije do Čateža



...bili smo že v Ljubljani...


Letos sva se s Tjašo ponovno podala na tradicionalni Levstikov pohod iz Litije do Čateža. Tokrat se nama je pridružil Krč. Popotovanje se je začelo ob šestih zjutraj na železniški postaji v Kranju. Od tod v Ljubljano, kjer smo se presedli na vlak za Litijo.


V Litiji je bil uradni štart popotovanja. Po krajšem spopadu, ko sem mlajšim upokojenkam razložil, da se ne uriva in preriva, ter da je namen vrste ta, da vsi pridejo na vrsto, mi je uspelo kupiti povratno karto za avtobus iz Čateža do postaje v Litiji. Skupaj s 25.000 ostalih ljubiteljev literature smo se pognali v prve klance.





Vem, da so vsi udeleženci imeli v mislih ideološke in estetske spopade našega časa, v grlu pa predvsem zadostno količino alkohola. Bolj podrobna analiza je pokazala, da samo popjančevanje nima kake skupne točke z literaturo. Lahko bi rekli, da ima toliko skupnega z literaturo, kot Morski prašički z morjem.

Torej, gre za grobo zavajanje ljudi. Mislim, če bi ljudem predstavili pravo sliko in ne, da se skrivajo za literaturo, lahko garantiram, da bo obiska še več. Saj gre za čisto solidno pijančevanje, razpotegnjeno na razdaljo 22km.

Naša ekipa se je dobro držala in v zglednem času dosegla cilj, brez da bi kaj pretirano spuščala okrepčevalne točke.


Aleš se je počutil nekoliko šibko, zato nas je v Ljubljani pobrala njegova sestra Anja. Odložili smo Tjašo, midva pa sva večer nadaljevala v Mitnici na obletnici mature slavnega 4g. Bilo je precej zanimivo...







Po tem večeru se je Matjaž odločil, da je čas da preneha s kajenjem...

Ni komentarjev: