Ledine


V soboto, 28. 7., je v Kranjski koči na Ledinah potekal koncert od 35 obletnici odprtja koče. Šlo je za solističen  koncert klarinetista svetovnega slovesa, Mate Bekavaca. Zvok klarineta se je mešal z zvokom vetra, ki je zavijal okrog koče in misli so odplavale. Zanimiva izkušnja kulture na najvišjem nivoju.







Ob poletnih mesecih so se za pomoč po kočah ponudili tudi nekateri naši člani. Da Nastja takole paše v kuhinjo, si ne bi nikoli mislil... No, sirov zavitek je bil mojstrovina.


 No, malo več tolerance do kvazi medijev... :)



Sočasno je na Ledinah potekal plezalski vikend AO Kranj. Plezali so v bližnjih in malo bolj oddaljenih stenah. No, za popestritev je poskrbela Staša, ki je predstavila znamenit manever ustavljanja zdrsa na snegu ob pomoči kladiva... Hitrost spusta je bila osupljiva.




 Na poti navzdol, po na novo urejeni Lovski poti, se nama je z očetom pridružil vodniška legenda Peter Leban, ki je od slovesnosti na koči razvil kranjski prapor in povedal nekaj besed o gradnji koče.







 No, proslava od 35. obletnici odprtja koče je bila zanimiva. Lahko bi rekel nenavadna, saj ni bilo nekih hvalospevov graditeljem, in vsem tem kubikom betona, ki so bili uliti v to kočo. Prav tako ni bilo trkanja na prsa oseb, ki so zaslužni, da je koča postavljena. Šlo je za pogled nazaj, spomin, in pogled v prihodnost. Skozi kulturo, odmik od vsakdana v divji naravi Ravenske Kočne.



Ni komentarjev: