Nočni Ratitovec


PD Kranj smo začeli s serijo nočnih pohodov. Kot se spodobi, smo začeli ob polni luni, cilj prvega pohoda pa je bil Ratitovec.


Vožnja proti Železnikom ter naprej proti Prtovču, je bila popestrena iz strani divjadi, ki se je prosto sprehajala po cesti. Slišal sem že teorijo, kako luna vpliva na njih, vendar pa so me vseeno presenetile srne, ki se sploh niso umikale. No ena je rahlo pobožala moj odbijač. Tako, da smo nadaljevali bolj pazljivo.


Ker je čez dan še rahlo snežilo, je bila pot prav romantično zasnežena.



Čim smo prišli iz gozda, se je nebo odprlo, pokazale so se zvezde, luna pa je prispevala svetlobo, tako da smo lahko ugasnili naše svetilke.







Naša ekipa, ki je v zavidljivem času prišla do koče. No, tempo je bil morda malo hud, vendar pa obljubljam, da bo naslednjič bolje! (je bilo bolje....:))

p.s.
Na poti proti Loki je imel bližnje srečanje čudne vrste s srno Sebastjan. In to v naselju! Da pa je bila mera polna sta Katja in Matej na poti v Kranjsko goro za mišjega zgrešila jelena, ki se tudi ni dal motiti. Skratka polno luno sedaj jemljem precej bolj resno...

Ni komentarjev: