Kranjska koča na Ledinah


Pod večer, ko je rahlo padal dež, sva se po Lovski poti povzpela na Ledine.V planu sva imela spanje v Kranjski koči, zjutraj pa poletno smuko na ledeniku pod Skuto. Nekaj trenutkov po tem, ko sva dosegla zavetje koče se je nebo zaprlo, stemnilo in zapihal je veter. Začelo je močno deževati in dež je hitro prešel v sodro. Ta je na debelo prekrila teraso pred kočo. Huda ura je trajala le nekaj trenutkov, potem pa je tako nenadno, kot se je pojavila tudi izginila. Sonce je pregnalo oblake in zašlo v opran poletni večer.
Nastale so slike...




Kranjska koča na Ledinah je postavljena v zatrepu doline Ravenska Kočna, na nadmorski višini 1680 metrov, v bližini ledenika pod Skuto, ki velja za najbolj jugovzhodno ležeč ledenik v Alpah. Neposredno nad kočo gospodari mogočno severno ostenje Dolgega Hrbta, Štruce in Skute, ki ponuja številne izzive tudi za najbolj zahtevne alpiniste. V bližini se nahajata lahko dostopna razgledna vrhova Ledinski vrh in Velika Baba. Na slednjo je možen tudi direkten, zelo zahteven dostop ob številnih jeklenicah in klinih, ki je primeren le za najbolj izkušene planince. Te bodo navdušile tudi zelo zahtevne ture na Kranjsko, Koroško in Štajersko Rinko.





Pogled na Jezersko.


Zadnji žarki še ujeti v steni Velike Babe in Ledinskega vrha.


Koča skrita med zelenimi macesni in ujeta med zaplatami snega.




Tudi ruševje dobiva svežo pomladansko barvo. Kapljice vode so poskrbela za lesk na sliki in na vonj, ki ga slika res ne more zajeti.




Sonce je zašlo, in dan je prešel v noč. Ker je bil eden od najdaljših dni v letu, je bilo jutro blizu.


Ni komentarjev: