Zbor alpinistov 2015



Na večer najdaljšega dne v letu je potekal zbor alpinistov. Tokratni gostitelj AO PD Kranj je ta mondeni dogodek letos organiziral v Rozki, na Krvavcu. Sama lokacija se je izkazala kot zelo ustrezna, saj jo najdejo tudi divjine vajene hribovske korenine, morostarji pa za obisk ne potrebujejo potnega lista in vize. Prenovljena Rozka je pokazala, da je ohranila duh stare žurerske destinacije. (duh, vendar ne vonj!) 



Ko se je stemnilo se je lahko začelo rajanje modrih puhovk.



Kot se za Gorence spodobi, je večji del družabnega programa potekal na terasi, da ne bi po nepotrebnem trošili drv za ogrevanje koče. Predstavile so se izbrane vrste slovenskih odsekov, ki so se spopadle za veliko nagrado Zbora. Pri tem so morale udarne trojke pokazati veliko veščin dobrih alpinistov, od spretnosti rokovanja z vrvjo, tihe komunikacije, plezanja v zahtevnem terenu, veliko moči in vzdržljivosti ter seveda kar nekaj taktike in improvizacije. Jasno pa je bilo treba ob vseh naporih skrbeti tudi za hidracijo.



Stroge sodniške odločitve.


Akademski odsek je tokrat poskusil z žensko ekipo.





Kranjska ekipa.

Veverce na obisku.





Štrikanje na veliko načinov...

Spet odtenki modre...








Plezanje po smrekah... Trudili smo se, da ne bi naredili več škode kot vsi podlubniki na Krvavcu.



Skriti in tihi kranjski adut... Mišica...





Sledila je podelitev priznanj novotepenim, mislim novopečenim alpinistom s strani KA... In batin s strani AO Kranj.





 Zmagala je ekipa AO Kamnik, pred domačimi ter štajerskimi legendami.



Predavanje Zgodovina AO Kranj je ob komaj kateri pripombi udeležencev zbora, na sproščen in humoren način, obračunalo z zgodovino enega od največjih ter najpomembnejših slovenskih odsekov. 

p.s. 
Sledil je žur ob spremstvu skupine Unimogs, ki je dodobra pretresel in zaključil letošnji Zbor alpinistov.
Kdaj se je žur zaključil pa žal ni znano, ker se preživeli niso uspeli uskladiti. Slikovno gradivo, ki je nastalo po uradnem delu, je žal izginilo neznano kam.

Ni komentarjev: