Laguna Churup


Laguna Churup leži v parku Huascaran, v bližini Huaraza. Gre za priljubljen cilj, ki si ga ponavadi izberejo za aklimatizacijo. No, v dneh, ko lahko ob prvih popoldanski urah pričakuješ padavine, sva se tja podala tudi midva.


Kolektivo v vsem svojem sijaju. Tokrat sva bila v njem med prvimi, tako da sva si izborila tudi sedeže. Mama na desni, s temnim klobukom je bila "maneger" in je skrbela za sedežni red in kje kdo izstopi. Pa če hoče ali ne. Drugače se pa po vzorcih na klobukih vidi, da so iz istega plemena. Klubuk je tudi obvezna oprema vsakega indijanca. Glede na to, kako močno in vroče je sonce, je to popolnoma razumljivo.


No, nama so določili, da morava hoditi od predzadnje postaje. Morda celo zato, ker se jim ni ljubilo peljati do zadnje, ker bi le težko napolnili vozilo za pot navzdol. Tako sva vzela pot pod noge in se začela vzpenjati.





Narava se je zaradi prihoda dežje začela prebujati. Začelo je cveteti.





Bližnjica čez potok... :)





Pogled na Huaraz v dolini.




Portretiranje... No, približno takega so me spustili čez mejo...











Laguna Churup leži na višini 4450 m. Voda je bila kristalno čista.






Selfi... Ker je uporaba telefona samo za slabiče... Pravi moški uporabi DSLR + širokokotni objektiv.








Kot po uri so se začeli zbirati temni oblaki. Med sestopom naju je opral rahel dež, ki je prešel v babje pšeno ter v sodro. Taki so pač dnevi v deževni dobi, na taki višini. Odkrila sva, da je čas, da se premakneva proti obali Pacifika, v prestolnico Limo.


Ni komentarjev: